En dag på akademiet

En dag på Skuespillerakademiet

Lajla Glumby og Skuespillerakademiet

Meditation er ikke bare for buddhistiske munke – det er også for alle andre helt almindelige mennesker som dig og mig, der gerne vil finde indre styrke og handlekraft. Lige gyldigt om det er inden for konkurrencesport, skuespil, politik eller forskning, så kender store performere værdien af at kunne veksle mellem høj ydelse og være afspændt. På den måde bliver der større sammenhæng og flow i hverdagen og de ting man foretager sig – bare uden unødig stress. Med simple åndedræts- og koncentrationsteknikker kan du opnå præcis det samme, og samtidig kan du undgå spændinger i kroppen der kan opleves som hovedpine eller ondt i maven eller andre steder.

Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?
Fordi jeg mener, meditation er en super vigtig disciplin når man skal være skuespiller. Det vil give øget selvværd, vilje og mod til, at holde den gode jordforbindelse, der er så vigtig når man er skuespiller.

Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?
Det giver mig umådelig stor glæde og varmer mit hjerte, hver gang jeg er på skolen.

Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?
Fordi meditation er en glemt disciplin og den skal frem i lyset igen, ind i skuespillernes liv. Det vil give en dyb indre ro og balance, der vil give styrke til, at turde holde fokus på det vigtigste i livet, og det vil give en god og sund jordforbindelse. Og fordi jeg tør være nærværende med de studerende. Giver ikke op, men holder fast når de er mest sårbare.

Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?
Træk vejret dybt og find dit indre balancepunkt, da er du nærværende i nuets kraft.